Gallerinatten

Snart dags för Gallerinatten

Allt har gått och fortsätter rulla på snabbt. Tavlor målas och säljes. Och en galleriafton med flera av stadens gallerier håller öppet hus på fredag 24/5.

Jag har endera jobbat på mitt andra jobb och endera målat från morgon till kväll. Nya kärleken Kary och bröllopsplanerna tar sin tid. Övrigt socialt har inte hunnits med såklart. Dåligt samvete plågar mig och det har kostat på i en del sammanhang. Det roliga under maj månad är att få lov att följa med drömprinsen Kary till redaktionen på Landskrona Direkt och måla i deras nya vackra lokal. Ljuset är sällsamt majestätiskt jämfört med min ihopsnickrade ateljé hemma i köket.

Det bestämdes för inte så länge sen att man kan nyttja den stora ytan till så mycket mer än bara redaktion. Då konstintresse fanns hos dem båda så uppstod iden om ett galleri. Jag skulle få vara första att ställa ut. Och även måla där under maj månad då kollegan är bortrest. Det har varit fantastiskt spännande att stå där och måla och se Kary sitta vid sitt skrivbord och jobba. Då och då går jag ut i köket och sköljer av penslarna och snor åt mig en och annan puss och kram. Man hör ljuv plingplongmusik vilket vi båda arbetar bra till. En högst andlig atmosfär infinner sig.

Nu har en firma varit på plats och monterat upp ordentlig upphängningslist åt tavlorna så de hängs som sig bör på ett fint galleri. I veckan ska vi städa i ordning och piffa till det sista och hänga upp mina tavlor såklart. Några tavlor är oklara men ska ändå med då jag tänker sitta och måla på dom under gallerinatten. Jag tänkte att det kan vara ett passande inslag för besökarna och se hur det går till. Kary får vara värd och prata lite mer än jag då.

När jag målar tenderar jag att bli lite disträ av förklarliga skäl. Jag kommer dock att göra vad jag kan för att vara tillgänglig för småprat och eventuella frågor. Du ska veta att det är högst ovant för mig att låta någon se mig måla, så här blottar jag verkligen strupen för allmänheten! Jag är ändå mer nyfiken än obekväm och anar att det finns en stor fördel och utveckling med att bjuda in folk i nerven av mitt skapande!

Vi håller till på andra våningen i denna speciella byggnad som en gång i tiden var ett gammalt garveri. Björnes Magasin hette det strax innan Landskrona Direkt flyttade in. Då var det ateljé/galleri och innan det loppis också vill jag minnas.

På bottenplan i byggnaden intill finns annan kreativ verksamhet med allt från trä och silver till tyger. De öppnar också upp sina dörrar denna afton.

Nåväl, nu väntar ännu en dag på mitt andra jobb innan jag kan ta itu med mitt älskade måleri. Det ska bli jättespännande med denna NYPREMIÄR av min första egna utställning och för Karys och kollegan Håkans nystart av Galleri Direkt!

Nu önskar jag en solig och fin vecka!
Kram från Susanne

Gallerinatten
Ljuset och rymden i nya Galleriet och tillfälliga ateljen, är ljuvlig….

Dela

Facebook