susanne

Eget Galleri med ateljé på stan

En dröm jag burit på har gått i uppfyllelse. Från och med den 1 mars hyr jag en, för mig mycket speciell lokal belägen på samma gränd som min mans firma. Den är som hämtad ur sagan om Tant Brun, Tant Grön och Tant Gredelin. Den ligger på en sådan där mysig liten kullerstensgränd mitt i centrala Landskrona och den är kantad med blommor och trevnad. Lokalen är speciell av flera skäl. Min mormor bodde i huset bredvid som barn och som lite äldre tös jobbade hon i lokalen som då var en hattaffär! Och nu får jag den. Det känns mäktigt och märkligt. 

Inte nog med det. Konstnären Celeste, som jag och min man hyrde in oss för bröllopsfest och boende på ön Ven i somras, äger lokalen. 

Den lilla blivande ateljén och galleriet med sina 40 kvadratmeter andas mycket själ och kreativitet. Det bådar gott för mitt kommande måleri och jag ser fram emot de många kulturhappenings som äger rum flera gånger varje år i Landskrona. Jag har känt att här kommer att ske många möten av gamla vänner och nya ansikten. Många tavlor kommer att formas och förlösas här.

Nu är det full rulle med att måla nya tavlor och fixa till inför öppning som blir till påsk.

Det roliga är att min man har sin redaktion mitt över gränden så vi kan ha följe på morgnarna och ta en kaffepaus tillsammans mellan varven. 

Hursomhelst så ska det bli ett äventyr att bygga upp och driva denna konstnärliga verksamhet. Det är ett stort steg att öppna galleri och ha tillit till kraften som ger mig inspiration och guidar mina penseldrag. I slutänden ska ju detta skapande leda till att tavlorna finner nya hem. 

I många år har jag gjort ansatser till att hoppa och flyga genom att satsa på mina drömmar. Nu gör jag det. Jag hoppade! Jag flyger! 

Dela

Facebook