93156049-592278658035353-386669368718655488-o

Premiär för mitt Galleri

Min premiär var verkligen en succe! Tack alla ni som kom!

Så var det äntligen dags att öppna upp entren för besökarna.
Jag har gått på som värsta Ernst Kirschsteiger, renoverat och dekorerat efter bästa förmåga. Jag har gjort just detta själv men min man har supportat och kört grejer. Min lillebror Emil fixade hit ett larmsystem då han till vardags jobbar med detta professionellt. Jag har fått goda råd av andra gallerister och konstnärer som verkat i gamet längre än jag. Inredning har fixats från loppis och affärer som jag sen fixat till.
Min kreativitet har verkligen fått löpa amok här. Det är som en baby som ska vårdas och låta utvecklas. Inte trodde jag att jag kunde allt men bit för bit har jag grejat det.

Okej, en och annan mina har jag trampat på så gapskratten haglade. Historien med cykelpumpen lär väl gå till historien nere på A-trä.
Det är nämligen så att en god vän rådde mig att använda Latexfog för att täcka igen sprickor och liknande i väggarna.
Sagt och gjort köpte jag ett sånt rör med fogmassa nere på A-trä. Jag låg på alla fyra i galleriet för att täppa till och skulptera massan för håligheterna. Med tummen och långfingret tryckte jag ner bottenänden så massan skulle pressas ut. Till slut räckte ju inte mina fingrar till och jag tyckte det var väl en opraktisk konstruktion!
Så vad göra…..? Jag såg mig omkring i lokalen och ser en cykelpump ligga och skräpa. Den kunde komma till användning! Jag satt i pumpen i röret och pressade den mot min mage så jag samtidigt kunde justera massan mot väggen. Eftersom det var en hel del att göra så blev jag väldigt öm på magtrakten. (!!!)
Detta upptäckte min man då han råkade röra min magen när vi satt i soffan. Jag förklarade då varför jag hade så ont där och du kan tro som han gapskrattade! När han skrattat klar så upplystes jag över att man ska köpa till en manick som man sätter på detta jäkla rör! Nån dag senare återvände vi till A-trä igen för att köpa mer fogmassa. Såklart kunde han inte hålla sig att berätta om mina kreativa lösningar.
Ja jag vet inte om jag är mer kreativ eller dum som inte ifrågasätter…?

Hursomhelst, Premiären…..
Den var perfekt trots coronagrejen. Folk kom från det vi öppnade till timmen innan stängning. Det verkade märkligt ordnat att när en person gick så kom nån annan. Jag hann prata i lugn och ro om konsten och lokalen samt göra affärer.
Vädergudarna hejade på oss med sol och blå himmel.

Alla dessa vackra blommor och kort förtjänar ett eget stycke faktiskt. Otroligt rörande. Jag gick omkring hela påskhelgen i en slags födelsedagskänsla. Ja, på nåt sätt var det ju en födelse med.
Galleriet har fått ett namn nu som jag i skrivande stund håller på att måla på en fasadskylt. Ena sidan är klar och den andra ska målas i eftermiddag. Har fått tips att rolla den med båtlack sen så det blir väl befäst för ur och skur sen.

Tanken är nu att hålla öppet i galleriet på eftermiddagarna mellan kl 13 – 17. På förmiddagarna vill jag nämligen sitta för mig själv och måla ostört. Det är viktigt för mitt skapande känner jag. Hemma har jag ingen atelje mer utan den ligger inåt gården här på Gamla Kyrkogatan 14 i Landskrona.
Jag har ju ett annat jobb med på deltid som personlig assistent. Jag är utbildad undersköterska och har jobbat med det yrket i tjugo år drygt. En vacker dag släpper jag det helt.

Nåväl, mer om mitt skapande imorgon. Nu är det dags att fortsätta måla. Och jag önskar dig en fin dag och du får gärna titta förbi eller skriva några rader om vad du tycker.

Hejsvejs från Susanne på GALLERI GAMLA KYRKOGATAN

Tack för alla fina blommor, kort och hejjarop från er på facebook och instagram!

Dela

Dela på facebook
Facebook