20200509_081506

Det händer saker

Det kan inte ha undgått någon att jag flyttat min ateljé från köket till mitt nya galleri på Gamla Kyrkogatan 14. Härligt att måla i sin atelje.
Men det kändes tomt på kvällarna hemma. När man ätit och duschat och vilat lite. Man vill kunna ha tillgång till möjligheten ATT måla åtminstone. ”Skulle bara” när jag går ut i köket…. Då brukar den bästa målningen ske. Den är fri och kravlös. Lite hemlig liksom. Så jag tänkte ”Nä, här måste finnas NÅNTING i köket. Nåt enkelt att måla med.”

Som barn hade man vattenfärger som man satt vid köksbordet och pysslade med. Så nu har jag skaffat hem både vattenfärgspennor, i tub, specialpapper och särskilda penslar. Tidiga morgnar och kvällar kan jag återigen sitta i mitt lilla kök och fröjdas med skramlet från radion. På dagtid är jag i målarstudion på stan. Men det här lilla romantiska målarfluffet, barnsligt, det får jag himma i mitt lilla kök!

Snart visar jag mina små alster i vattenfärger! Håll utkik!

Dela

Facebook