Hos Celeste

Personliga konstrundor

Hej kära följare! Midsommarhelgen var lyckosam med sin strålande sol och möten med nära och kära. Jag och min goe man Kary har även varit på roadtrip och kollat in andras konst. Vi körde en bit uppåt Kullen och stannade vid Nyhamnsläge där några facebookvänner driver Galleriet TwoArt med egenproducerad konst och foto. Det låg en bit bortom Sofiero där vi först var på en romantisk utfärd och kollade in parkens vackra blommor och växter.

Nåväl, på TwoArt möttes vi av flera olika konstnärer som jag bara sett på facebook så det var en märklig känsla att sen mötas i verkliga livet. Där fanns andra konstnärer med som jag sett i sociala medier. Intrycken av mötena liksom konsten de producerat var mäktiga. Vi pratade om hur vi börjat med konst, olika tekniker och bakgrund till olika verk. Det gav mersmak att köra ut såhär och träffas personligen.

En annan tur vi gjorde var över till vår kärleksö Ven den 6-7 juni. Vi gifte oss nämligen på Ven för snart ett år sen. Vår tur gick till Konstnärsgården Marielund där den fantasiska kvinnan o konstnären Celeste bor och verkar. Det är en idyll som knappt går att beskriva annat än himlen på jorden. Och för en konstnär som jag är det en lisa för själen att vara här. Byggnaden bredvid boningshuset är både atelje och galleri. Det har ett litet kafe för kringresande gäster och folk som önskar bo över. Det är nämligen ett litet bed and breakfast med.
På bilden ser man mig sitta på trappen i stora ladan där större konst finns. Härinne satt vi och fikade och pratade om livet, konsten och kärleken! Jag har fått massor av intryck och kraft för nya verk nu!
Det känns skönt att Coronaläget verkar lätta nu med allt som öppnar upp så smått. Även fler besök i min atelje och galleri hoppas jag få.

Nästa grej nu är ”Konst på stan” vilket innebär att konstnärer här i Landskrona hänger ut sin konst i stadens skyltfönster under hela Juli månad. Hos mig kommer två kvinnor att ställa ut sin glaskonst.
Ingrid Bou med sitt företag ”Glasfint” kommer att presentera sina katter och hängande mobiler i mitt ena fönster.

I det andra kommer Carolina Vesterlund från ”Caveglas” att visa sina underbara smycken av glas.
Min egen konst kommer man med att kunna se såklart. För det mesta kommer dörren att stå öppen så man kan gå in och titta, köpa och se mig stå vid staffliet.

Dela

Facebook