ilona_swat

Premiär för första gästkonstnären i mitt lilla Galleri!

Det råder full aktivitet att förbereda för min första gästkonstnär som ska ha utställning i mitt galleri. Jag har under en tid följt denna briljanta konstnär på håll och kunde knappt tro det när hon tackade ja till att ha utställning hos mig! Ilona Swat, som hon heter, är en otroligt skicklig konstnär som målar sensuella kvinnor, ansikten oftast. De är stora tavlor, mäktiga, och lyser upp, ger liv åt rummet! Ilona målar även djur och annat men porträtten är de som sticker ut mest – för mig i alla fall. Hennes sätt att måla är i mina ögon, kaxigt och frimodigt. Det är sådan konst jag själv vill ha på väggarna.
Jag träffade Ilona häromveckan och hon påminner mycket till utseendet om sin konst, sensuell, kvinnlig och varm. Man kan ana att det finns en färgstark personlighet inom henne men själv är hon stillsam och nästintill mystisk tycker jag.
Hursomhelst så ska detta bli himla spännande att få gäster i galleriet.
Ilona har även med sin käre far som också målar. I färg men mer abstrakt då.
Min egen konst får hålla sig i ateljén, en del på väggarna och resten står på golvet som man kan få bläddra försiktigt i om man kommer hit. Det går givetvis bra att kolla in och köpa min konst också under dessa dagar.
Men fokus är alltså på Ilona och faderns konst.

Jag håller i skrivande stund på att skapa en vacker toalett som gjorts av fastighetens ägare Ludde. Jag kommer att dekorera den med en del mindre konst med. Jag vill tillägga att hela lokalen är värt ett besök då den är så himla gullig och lantlig. Det är som att kliva in i en saga a la Tant Brun, tant Grön, tant Gredelin….

Hoppas nu att många söker sig hit denna lördag den 10 oktober mellan klockan 13 och 20. Det bjuds på festligheter också som brukligt på vernissager. Tårta med för den som kommer i tid!

Värt att nämna är också att min käre make Kary med kollegan Håkan, har på sitt Galleri Direkt, rakt över gatan, en egen utställning och tillhörande festligheter på gårdsplan! Konstnären där heter Lars Tex Johnsson. Han målar roliga färgstarka tavlor som får en att bredda smajlet rejält.

Nu ska här fortsättas att målas tavlor och fixa till inför lördagen. Hoppas vi ses!

Dela

Dela på facebook
Facebook