plume1

Välkommen Eva Plume

Fredagen den 28 maj är det dags för en ny gästkonstnär och därmed en ny vernissage på Galleri Gamla Kyrkogatan. Det är Eva Plume från Viken som bjuder in och visar upp sin konst.

Eva föddes i Helsingborg och hon har målat sedan hon var liten. Men istället för att satsa på konsten så öppnade hon som 17- åring Eva´s Cafè & Konditori. Fiket drev hon i 22 år tills hon tröttnade och omskolade sig till socionom. Än idag arbetar Eva som socialsekreterare och tar hand om barn och unga.  

Efter en livskris 2017 och när barnen hade flyttat ut började Eva fundera över sin framtid. Hon började ringrostigt ta fram konsten inom sig som legat begravt. Skapandet har växt till passion och glädje, och hon upptäckte att den kreativa livsstilen fyllde livet med mening igen.

Inspirationen hämtar Eva direkt från nuet i hennes liv, på promenader i naturen med kameran i handen tar hon bilder som inspirerar. I möte med andra konstnärer, på utställningar och genom kurser utvecklas Eva och får stort utbyte med andra. Eva lever genom konsten och söker ständigt nya utmaningar. De tekniker hon använder är akvarell, akryl, mixed media, foto och kroki.

År 2018 bildade Eva med tre andra konstnärer gruppen EBBE Art. År 2020 träffade Eva fotografen Jörgen och de öppnade Galleri Two Art i Nyhamnsläge tillsammans. Konsten förde Eva och Jörgen tillsammans och de är idag ett par.

När Eva målar sker det med en bred konstnärsstil, spontant hellre än att planera, figurativt hellre än abstrakt med mycket färg och form. Uttrycket på målarduken är ofta explosivt och färgrikt med ett tjockt lager av lek, glädje och frustration. Favoritmotiven är gärna de senast sedda platserna såsom hus, natur, människor eller platser. Eva vill känna sig fri att kunna skapa nya konstverk utan att binda sig inom ett fack.

Vi säger välkommen till Eva Plume och ser fram emot vernissagen.

Följande öppettider gäller:
Fredag 28 maj 17-20
Lördag 29 maj 11-16
Söndag 30 maj 11-16
Måndag 31 maj10-17

Dela

Facebook