lillaparis

Nya friska tag igen

Jag har nu haft min ateljé och galleri i dryga året. Jag började ju i uppförsbacke i samband med att corona kom. Jag har inte haft något att jämföra med egentligen så jag kan inte säga att det gått dåligt. Dessutom sa jag upp mig från en fast tjänst som personlig assistent mitt under coronapandemin. Mitt hjärta var mycket tydlig med detta. Därför var det lätt att göra. Jag har ju också haft ett annat skyltfönster än det fysiska i galleriet, nämligen det digitala. Facebook och Instagram. Det är ett sätt för mig att möta min publik och höra vad de tycker. Ibland visar jag halvfärdiga projekt så man kan följa från start till färdig tavla. Jag bara målar på och har himla kul. Idéerna kommer till mig i en strid ström i takt med att livet händer mig. Jag målar teman ur mitt eget liv. Men det är egentligen sådant som rör oss alla. Som nu de sista tavlorna jag gjort. Den allra senaste heter Reunion och är en glad tavla och karikatyr på det här med att återses. Att coronan börjar lätta. Att vi får socialisera igen på stan. Vaccinationerna har ju kommit igång.
Den näst senaste tavlan handlar om Familjen. Hur olika vi alla kan vara, operfekta och ibland kan vara riktigt oense. Men vi är familj ändå. Sen kan man vara ”familj” med de man inte har blodsband till. Här målade jag också en slags färgstark karikatyr av detta tema. Tavlan heter ”We are family”. Dessa båda tavlor är glada i färgerna och livar upp ett vardagsrum.

Och Nu har restriktionerna äntligen börjat lätta. Vi ser ljuset i slutet av tunneln. Mitt ”Lilla Paris” som jag sista månaderna kallat det här stället ska få heta det på skylten med. Det har ju hetat ”Galleri Gamla Kyrkogatan” men det känns inte riktigt passande mer. Det känns lite som ett begravningsfölje om jag ska va ärlig.
”Lilla Paris” känns livfullt, lekfullt, kreativt, konstnärligt, fräckt och bohemiskt. Som jag!
Därför tänker jag döpa om. Det kommer att ske i samband med en temadag den 31 juli. Det ska bli en dag då gatan vi befinner oss på, ska bli som konstnärskvarteren i Paris. Romantiskt och bohemiskt med konst längs gator och torg. Romantisk fransk cafemusik, Edit Piaf och konstnärer som säljer sina verk, målar o tecknar för besökarna. På caféet på gården mittemot kan man ta sig en kopp kaffe med croissant, ta en matbit från grillvagnen och höra på rikskända musikanter. Jag arrangerar alltså för första gången mitt första stora event med ett trettiotal konstnärer. En del ända från Köpenhamn. Det är minsann ingen lätt uppgift att välja bland alla de konstnärer som sökt till detta event. Jag vill dock berätta att jag är djupt rörd för att så många vill delta i detta event som varar nästan ett halvt dygn.
Faktum är att just den 31 juli kommer det att vara flera olika evenemang i Landskrona. Tex tivoli, musikanter på olika ställen och annat. Folk ligger i startgroparna och vill ut och leva igen, ha kul tillsammans!
Vi hoppas alltså på många besökare på Gamla Kyrkogatan och Galleri Lilla Paris denna dag!

Dela

Facebook