susanne_lilla_paris

Förändringens vindar på Galleri Lilla Paris

Strax innan påsk 2020 fick jag nycklarna till min söta pittoreska lokal på Gamla Kyrkogatan 14 i Landskrona. Det var strax före corona drog igång.  Det var en underbar tid att renovera denna gamla lokal och inreda i bästa flowerpowerstil. Nu närmar sig dock just detta kapitel sitt slut.

Jag har målat många tavlor under denna tid, och de flesta av dom har fått nya hem. En rolig grej är att jag fått måla på uppdrag också. Folk har velat ha porträtt avmålade, dock ”susanni-fierade” där jag hittar på egna bakgrunder och versioner. Jag har fått tolka egenproducerad musik över till en tavla. Några berättade om återkommande drömmar som de ville ha översatt på en tavla. Hälsokliniker ville ha konst som matchar behandlingarna. Ja det är en del av de uppdragen och det finns mer.

En stor del av Galleri Lilla Paris har varit att ställa ut andras konst. Ungefär en gång i månaden. Jag är ju varken utbildad konstnär eller gallerist utan gör det jag gör på mitt sätt. Väldigt personligt och mysigt ska det vara. Ungefär som att vara värdinna för en fest därhemma. Jag ville att både konstnären med anhöriga ska känna sig som superstjärnor. Och att besökarna känner sig välkomna. Det här innebär såklart en massa arbete bakom kulisserna. Det här arbetet har kommit att mäkta på mer och mer. Det har tagit mycket på kraften att måla och sälja min egen konst.

Tidigare i år fick jag beskedet att fastigheten som jag har Lilla Paris i ska säljas. Efter en tids reflexioner kom jag fram till att jag vill återgå till köket därhemma där jag en gång började. Som tur är har vi en annan lokal med där vi har plats för verkstad och alla möjliga grejer. Jag behöver ju en plats där jag fixar med ramar och målar på möbler.

Nu har jag en ny horisont framför mig vilket är att åka ut i världen med min konst på olika utställningar. Jag vill se hur långt jag kan gå som konstnär. Jag vill upptäcka världen och väldigt gärna med min konst.

Nu väntar min sista show – Kulturnatten den 14 oktober. Men även helgen den 15 och 16 håller jag öppet hus. Det är lite lugnare då och man kan fika och köpa konst i lugn och ro.

Kulturnatten är för mig ett glädjefullt crescendo med många besökare här i Landskrona. Det är så underbart att träffa alla människor och få bjuda på bubbel och annat. Icke minst se deras reaktioner på min konst. Det är ju det jag jobbat för. Denna gången får jag göra det ihop med min älskade make Kary som inte har egen utställning på sitt galleri. Det är Hvens konstförening som huserar på Galleri Direkt denna Kulturnatt.

Avslutningsvis vill jag berätta att jag ger besökarna en chans att få en stor tavla av mig. En utlottning av tavlan ”Nostalgia” 80 x 80 cm lottas ut bland dom som skriver upp sig på en lista. På söndagen drar jag en lycklig vinnare och då får man komma och hämta tavlan man vunnit.

Dela

Facebook