susanne

Separatutställning på Ven

För någon månad sen blev jag kontaktad av Svenska Kyrkan om att ställa ut min sakrala konst inne i kyrkan St Ibb. Hela sommaren! Själv! Därtill ska det hela inledas på Kristi Himmelfärdsdag efter gudstjänsten. Det sker i form av ett konstnärssamtal där prästen och jag talar om min konst som är knutet till temat Hopp i livet trots allt krig och elände som sker nu. Men det ska även handla om miljön och kraften i naturen. Den kraften många kallar Gud.

Detta rimmar så himla väl med min egen tro på skapelsekraften och ljuset. Den positiva kraften.

Jag vill gärna knyta ihop detta med det faktum att jag började måla för fem år sen efter ett rop till en högre kraft mitt i en kris. Jag bad om något nytt. Något som tog mig vidare. Jag blev bönhörd då i form av att jag inspirerades börja leka med färger på canvasduk. Inte trodde jag då att detta skulle leda till ett yrke som konstnär. Och att jag på köpet träffade mitt livs stora kärlek! Och hör här – vi gifte oss i just St Ibbs Kyrka på Ven!

Nu ska jag alltså få nöjet att ha min första offentliga separatutställning inom Svenska kyrkan.

Jag fick också veta att Hvens Konstförening arrangerar sin årliga konstrunda under pingsthelgen. Jag kontaktade dom och frågade om jag fick delta även där, vilket jag fick! En av mina tavlor kommer därför att hänga på Hvens Kulturhus ihop med de andra konstnärernas verk.
Den 18 maj är det alltså starten för konstrundan på Ven och min utställning i St Ibbs Kyrka. De övriga konstnärer som ställer ut varsitt verk på kulturhuset på Ven är Ann-Sofi Pettersson, Monika Nordengren, Christina Hallström, Rolf Nordengren, Eva Helen Ekström, Monica Wembring, Lena Cedergren, Viktor Silverhjelm Hultquist, Gunilla Millisdotter, Staffan Rehnby, Patrik Schilt, Gun Sundberg Bengtsson, Mats Karlsson, Rebecca Löwenthal, Lena Karlsson, Malin Ljung, Julia Lundahl Persson, Britt-Marie Jönsson, Ulrika Hübinette, Sandra Jaensson, Kristian Mandin, Ewa Rennstam, Ninna Mandin och Norbert Robles.

Förutom att alla konstnärer finns representerade i Kulturhuset mitt på ön så ha de deras ateljéer öppna. Mer information hittar du på kulturföreningens hemsida.

Dela

Facebook